“Svjetlostkomerc” na otvaranju jubilarne, 20. knjižare “SVJETLOST” obradovao školarce SOS Dječijeg sela Sarajevo

Danas na otvaranju svoje jubilarne 20. knjižare na Dobrinji,  Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo, je  obradovao SOS porodice u Sarajevu, donirajući im školski pribor.

Početak školske godine, osim radosti, novog druženja i novih životnih pobjeda, predstavlja značajnu finansijsku stavku za organizaciju SOS Dječija sela BiH. Shodno prethodno navedenom kompanija Svjetlostkomerc d.d., kao društveno odgovorna kompanija, odlučila je obezbijediti dio školskog pribor za osnovce i srednjoškolce.

„Primarni cilj SOS porodica jeste biti mjesto na kojem će djeca odrastati okružena ljubavlju, pažnjom i brigom SOS roditelja, jer samo takvo okruženja pruža mogućnost za potpuni razvoj svakog djeteta. Poticanje na što kvalitetnije i sveobuhvatnije obrazovanje sve djece povjerene nam na brigu, izuzetno je važan aspekt našeg rada. Početak svake školske godine uvijek donosi posebno uzbuđenje za školarce i njihove SOS mame, a ove jeseni gotovo 160 osnovaca i srednjoškolaca o kojima brinemo u dva bosanskohercegovačka SOS Dječija sela, će sjesti u školske klupe. Donacija kompanije Svjetlostkomerc početak je osiguravanja jednog dijela od ukupne količine potrebnog školskog materijala, te smo izuzetno zahvalni za njihovu podršku“, istakla je Una Mesić, iz odjela za prikupljanje sredstava i komunikacije SOS Dječijih sela BiH.

“Donacijom  školskog pribora i ruksaka Svjetlostkomerc d.d. Sarajevo će za početak nove školske 2019/20 godine obradovati dio školaraca koji odrastaju u SOS porodicama. Obzirom da je primarna djelatnost komapnije Svjetlostkomerc trgovina školskog pribora, udžbenika, kancelarijskog materijala, girt i putnog programa jako dobro znamo koji budžet jedna porodica treba izdvojiti za dijete koje je školarac, te smo svjesni činjenice da je organizaciji SOS Dječija sela BiH neophodan enorman budžet kako bi za školske dane opremili skoro 160 djece školskog uzrasta, o kojima brinu. Upravo je to razlog zašto smo odlučili nesebično podržati rad ove organizacije i izmamiti osmijeh ove djece“ izjavila je Nađa Tihić, šef marketing službe Svjetlostkomerc.

Svako dijete zaslužuje obrazovanje i bezbrižno djetinjstvo. Svjetlostkomerc kroz decenijski dugo poslovanje uvijek je bila dio humanitarnih akcija, te će i u budućnosti odvajati sredstva za najugroženije kategorije društva.