SOS Dječija sela BiH ponovno potvrđuju status Poslodavca Partnera

SOS Dječija sela BiH jedina je neprofitna organizacija među nositeljima Certifikata Poslodavac Partner, prestižnog priznanja za izvrsnost u upravljanju ljudskim resursima. SOS je i ove godine potvrdio status poslodavca koji, u nastojanju da pruži što bolju brigu djeci bez roditeljske skrbi, razumije važnost brige o zaposlenicima, posebno SOS mamama i SOS roditeljima, te razvoja kvalitetnih HR praksi.
Unatoč postroženju standarda u odnosu na prethodnu godinu, postignut je izvrstan rezultat od 96%. Najbolje rezultate SOS Dječija sela BiH ponovila su u izazovnom području Upravljanja učinkom, gdje se ističu vrlo kvalitetnim sustavom procjene radne uspješnosti, koji je temelj za davanje konkretne povratne informacije zaposlenicima i usmjeravanje njihovog razvoja.
Amir Omanović, Nacionalni direktor Organizacije SOS Dječija sela BiH primio je Certifikat Poslodavac Partner od Martine Kessler, Voditeljice projekta Certifikat Poslodavac Partner koji dodjeljuje tvrtka SELECTIO iz Zagreba, vodeća konzultantska kuća u području upravljanja ljudskim potencijalima u regiji.
Projekt Poslodavac Partner pokrenut je prije dvanaest godina s misijom promoviranja kvalitetnog upravljanja ljudskim resursima te je do sada u njemu sudjelovalo više od 85 organizacija. Certifikat Poslodavac Partner je neovisno priznanje struke koje se dodjeljuje organizacijama na temelju ocjene razvijenosti praksi upravljanja zaposlenicima u pet glavnih područja: Strategiji, Regrutiranju i selekciji, Upravljanju učinkom, Usavršavanju i razvoju te Odnosu prema zaposlenicima. Kako bi zadovoljila standarde Certifikata, kompanija mora imati najmanje 75% ukupnih mogućih bodova, ali i najmanje 70% bodova u svakom od 5 ocjenjivanih područja.