fbpx

Raiffeisen banka podržava SOS Dječija sela BiH kroz mnogobrojne projekte

 

Dugogodišnji prijatelj SOS Dječijih sela BiH, Raiffeisen banka, podržava rad Organizacije kroz mnogobrojne projekte. Već treću godinu od svake transakcije plaćanja Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World izdvajaju 0,10 KM u dobrotvorne svrhe, a za proteklu godinu, po tom osnovu izdvojili su u 14.196,00 KM za SOS Dječija sela BiH.

“Zadovoljstvo mi je što smo u prilici donirati sredstva udruženjima koja inače redovno podržavamo te smo tokom godina saradnje kroz različite projekte razvili istinski prijateljski odnos sa tri udruženja koja obavljaju izniman i nadasve plemenit posao. Posebno me raduje činjenica da je zbog skoro dvostrukog broja transakcija u 2019. godini iznos za podršku udruženjima u okviru ove aktivnosti značajno veći. Vjerujem da će donirana sredstva biti od koristi udruženjima a naročito imajući u vidu izazove koje je sa sobom donijela pandemija s kojom se svi trenutno suočavamo”, izjavio je Karlheinz Dobnigg, predsjednik Uprave Raiffeisen banke.

Svakom transakcijom koju naprave Raiffeisen Mastercard Shopping karticom s oznakom MC World, klijenti indirektno pomažu rad SOS Dječija sela BiH, te udruženja Srce za djecu koja boluju od raka FBiH I Sumero. Tokom 2019. godine je po ovom osnovu izdvojeno više od 42.000 KM koje će u jednakom iznosu biti raspoređene i donirane za ove tri organizacije.

“Naši prijatelji iz Raiffeisen banke godinama podržavaju rad SOS Dječijih sela BiH kroz mnogobrojne projekte i aktivnosti, i istinski razumiju potrebe djece i mladih. Kontinurana podrška naših partnera, uistinu nam mnogo znači jer samo uz podršku prijatelja možemo osigurati i kontinuitet u kvaliteti brige za djecu, mlade i porodice. Stoga se od srca zahvaljujemo našim prijateljima iz Raiffesen banke na donaciji i nesebičnoj podršci svih ovih godina”, istakla je Mirela Gruenther-Đečević, nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH.

Pored finansijske podrške, menadžment i zaposlenici Raiffeisen banke, već dugi niz godina, nastoje podržati rad Organizacije i kroz volonterske aktivnosti i tako ukazati na pitanja s kojima se društvo suočava.