fbpx

Održana ceremonija dodjele zahvalnica posvećenim donatorima SOS Dječijih sela BiH

Na centralnom događaju, održanom u dvorani MyFace, predstavnicima kompanija, te medijskih kuća uručene su zahvalnice, za posvećenu i kontinuiranu podršku radu SOS Dječijih sela BiH.

„SOS Dječija sela BiH, kroz direktnu i indirektnu podršku već 24 godina pruža podršku djeci bez roditeljskog staranja, te djeci i porodicama u potrebi. Naš cilj je da osiguramo da djeca odrastaju u toplom porodičnom okruženju, okružena ljubavlju, brigom i osjećajem sigurnosti. Mnogo je istinskih prijatelja među kompanijama i medijima koji su kroz sve protekle godine podupirali rad organizacije. Svi oni su doprinijeli da djeca i mladi ljudi odrastaju u okrilju SOS porodica, dobiju djetinjstvo kakvo zaslužuju, drugu priliku za kvalitetno odrastanje, da ostvare svoje snove. Danas smo, uručenjem zahvalnica željeli da im kažemo „Hvala što ste naš posvećeni prijatelj. Uistinu smo sretni da ih imamo na našoj strani dugi niz godina“, istakao je Amir Omanović.

U proteklim godinama ukupno 4.661 kompanija je barem jednom uplatila donaciju. Najmanji, pojedinačni iznos donacije je 1 KM, a najveći 112.851,39 KM. Među ovim kompanijama, ima onih koji su čak 99 puta uplatili donaciju ili pak onih koji su 16 godina zaredom najbolji prijatelji SOS porodice…  To ih čini istinski posvećenim prijateljima.

Pored dragih prijatelja u korporativnom svijetu, protekle godine su bile i u znaku podrške medija iz cijele BiH. Mediji su uvijek pružali iznimnu podršku, profesionalno izvještavajući, štiteći identitet maloljetne djece, aktualizirajući teme važne za polje socijalne politike, apelirajući na poštivanje prava djece, te tako utirali put ka društvu po mjeri djeteta.

Iskrenu zahvalnost dugujemo svim prijateljima koji su pomagali i pomažu da djeca odrastaju u sretnom, sigurnom i ljubavlju ispunjenom okruženju.