fbpx

Informacija

Zdravlje, sigurnost i dobrobit djece su uvijek na prvom mjestu

Život djece, mladih i porodica u brizi i podršci, kao i uposlenika SOS Dječijih sela BiH je prilagođen okolnostima u borbi protiv korona virusa. Sva djeca i mladi ljudi u SOS porodicama i naši profesionalci u direktnom radu su dobro. Prve preventivne mjere smo počeli provoditi prije dvije sedmice.

Utoliko, naše drage prijatelje molimo za razumijevanje, jer su sve posjete i okupljanja u SOS Dječijim selima u Sarajevu i Gračanici odložena za sigurnija vremena. Dezinfekcija, povećana briga o higijeni i prevenciji širenja zaraze, kao i sve zaštitne mjere u skladu sa uputstvima nadležnih službi se svakodnevno poduzimaju u porodičnim kućama i prostorijama organizacije. Tim za podršku porodicama educira mame i djecu kako se ponašati u novonastaloj situaciji, a posebno smo fokusirani na kvalitet sadržaja u okrilju SOS porodica koji pomaže djeci i mladima da se lakše nose sa stresom izazvanim naizvjesnošću, nedostatakom rutina i socijalnog kontakta.

Kao i do sada, sav naš fokus rada je usmjeren na dobrobit djece i mladih, te porodica u potrebi. Aktivno pratimo situaciju i na odgovoran i pravovremen način usvajamo mjere i preporuke nadlaženih institucija, a vlastitu ekspertizu u području psiho-socijalnog zdravlja ćemo u narednim danima kroz društvene mreže podijeliti sa javnošću.

S obzirom da nam je vaša podrška i dalje izrazito važna i potrebna, ali jednako kao o našem brinemo i o vašem zdravlju, želimo vas uputiti na korištenje obrasca za donacije na web stranici SOS Dječijih sela BiH.