fbpx

Obavijest za donatore o procedurama za prijem kurbanskog mesa

Dragi prijatelji SOS Dječijih sela BiH,

Veliki je broj vas koji radost Bajrama želite podijeliti sa SOS porodicama i socijalno ugroženim porodicama uključenim u Program jačanja porodica SOS Dječijih sela BiH. Količina doniranog kurbanskog mesa je i više nego dobrodošla, te bismo je u toku godine mogli iskoristiti, ali smo nažalost uslovljeni raspoloživim prostorom.

Usljed limitiranih kapaciteta za adekvatno skladištenje većih količina kurbanskog mesa, želimo vas obavjestiti da će SOS Dječije selo Sarajevo i SOS Dječije selo Gračanica, primati donacije kurbana do popunjavanja raspoloživih kapaciteta.

Najljubaznije vas molimo da prije samog dolaska u selo pozovete broj telefona: 061 133 814 u Sarajevu, odnosno broj telefona: 062 808 537 u Gračanici kako biste provjerili da li su u tom trenutku frižideri koje imamo na raspolaganju već popunjeni.

Kako nam je sigurnost djece uvijek na prvom mjestu, napominjemo da možemo primiti meso prethodno pregledanih životinja od strane ovlaštenih veterinarskih organizacija, uz posjedovanje potvrda/pečata o zdravstvenoj ispravnosti.

Beskrajno smo zahvalni za svu ljubav koju nam pružate. Naš rad možete podržati tokom cijele godine kroz donacije u novcu, proizvodima i uslugama, za više informacija posjetite www.sos-ds.ba.

Želimo da Bajram provedete u krugu porodice uz mnogo radosti. Bajram Šerif Mubarek Olsun.

SOS DJEČIJE SELO SARAJEVO SOS DJEČIJE SELO GRAČANICA
Ul. Hermann Gmeiner 1

71000 Sarajevo

Kontakt telefon: 061 133 814

Ul. Hermann Gmeiner bb

75320 Gračanica

Kontakt telefon: 062 808 537