Konferencija- rezultati SOS Dječijih sela u Mostaru

Danas je u Mostaru održana  konferencija SOS Dječija sela BiH program u Mostaru. Cilj konferencije je bio predstaviti postignuća i rezultate  u 2019 godini.

Na konferenciji su učestvovali članovi Neformalne mreže “Zajednička priča”, kao i ostali partneri  sa kojima organizacija SOS Dječija sela u Mostaru sarađuje u okviru lokalne zajednice.

Mreža je pokrenuta prije dvije godine i danas broji 40 članova lokalne zajednice vladinog i nevladinog sektora. Ima za cilj da pruži podršku djeci i mladima bez roditeljskog staranja,  koji su u riziku od odvajanja te djece i mladih sa invaliditetom.

“Ponosni smo na rezultate ostvarene u ovoj godini, te ćemo i u narednoj godini nastaviti sa aktivnostima psihocijalne podrške porodicama u riziku, te raditi na izgradnji kapaciteta lokalne zajednice kroz aktivnosti neformalne mreže “Zajedniča priča”- istakla je Selma Ćatić, direktorica programa u Mostaru.

Prisutnima su se obratili i Danijela Kegelj, ravnateljica JU “Dječiji Vrtići Mostar” koja  je govorila o dugogodišnjoj saradnji kao i o partnerstvima unutar Mreže. Medina Kljako iz Centra za psihološku podršku “SENSUS” je govorila o saradnji kroz projekat Stariji Brat-Starija Sestra, a Edina Kamber (studentica) o svom volonterskom radu sa djecom u okviru programa.