fbpx

Kompanija Sixt iz Minhena donirala pet hiljada eura SOS Dječijim selima BiH

 

Kompanija Sixt iz Minhena uručila je donaciju u iznosu od pet hiljada eura za pomoć SOS porodicama. Tim povodom, ipred kompanije Sixt, SOS Dječija sela BiH posjetio je Armin Mehinagić.

“Sretan sam što već drugu godinu zaredom uspijevam prikupiti sredstva za humanitarne projekte u Bosni i Hercegovini od firme Sixt u kojoj sam zaposlen. Jako me raduje što i pored globalne krize vlasnica kompanije, gospođa Regine Sixt nije odustala od svog obećanja da pomogne SOS porodima i time još jednom pokazala da je briga o djeci širom svijeta bitna i u najtežim ekonomskim prilikama”, rekao je prilikom posjete Armin Mehinagić.

Vlasnica kompanije Sixt direktorica je fondacije “Regine Sixt Childeren’s Aid Fondation” koja svake godine pruža priliku uposlenicima kompanije Sixt da izaberu kojoj organizaciji ili udruženjima koja pružaju brigu, edukaciju ili pomoć djeci žele donirati novčana sredstva. Ove godine, uz pomoć Armina Mehinagića koji je apliciriao na poziv Fondacije, odlučeno je da donacija bude uručena upravo SOS Dječijim selima BiH.

“Zahvaljujemo se na značajnoj donaciji kompaniji Sixt i fondaciji “Regine Sixt Childeren’s Aid Fondation”. Hvala od srca gospodinu Arminu Mehinagiću na posjeti i što je prepoznao naš trud i zalaganje, te odlučio da pomogne SOS porodicama, aplicirajući i na ovogodišnji poziv Fondacije. Lijepo je kada znamo da imamo podršku širom svijeta.”,poručili su iz Organizacije SOS Dječija sela BiH.

Rad Organizacije možete podržati tokom cijele godine, a donirati možete online ili putem donatorskog žiro-računa kod Raiffeisen banke:

1610000000000011, uz obavezan unos poziva na broj 502021000-030000626-9.