fbpx

Intesa Sanpaolo Banka BiH donirala školski materijal i laptope SOS Dječijim selima BiH

 

Intesa Sanpaolo Banka, u saradnji sa Visa-om i kompanijom Svjetlost komerc, odlučila je podržati 64 prvačića iz SOS porodica i socijalno ugroženih porodica iz Programa jačanja porodica, donacijom  školskog pribora i četiri laptopa.

“Početak školske godine uvijek sa sobom nosi nove izazove, no situacija u kojoj smo se sada našli sigurno da iziskuje dodatna ulaganja i sa sobom nosi svakodnevnu neizvjesnost, stoga nam podrška naših prijatelja mnogo znači. U SOS Dječijim selima BiH snažno i se zalažemo za kvalitetno obrazovanje djece i mladih jer znamo da je to najbolji put ka stvaranja bolje budućnosti za njih. Sigurno da nije jednostavno kada u jednoj SOS porodici imate šestoro djece različitog školskog uzrasta, posebno kada je online nastava u pitanju, ali se trudimo da djeci i mladima osiguramo potrebne uslove kako bi dosegli svoj puni potencijal i uspješno se osamostalili. Također, socijalno ugrožene porodice, kojima direktno pomažemo kroz Program jačanja porodica, i u redovnim okolnostima često nisu u mogućnosti obezbijediti osnovni školski pribor za djecu, stoga je ova donacije itekako značajna u ovim trenucima kada je školovanje postalo čak i veća investicija nego ranije. Izuzetno nam je drago što su naši prijatelji iz Intesa Sanpaolo Banke BiH i ovoga puta prepoznali naše zalaganje i važnost obrazovanja za djecu u našoj brizi, kao i za djecu iz socijalno ugroženih porodica. Od srca se zahvaljujemo u ime Organizacije i svih 64 prvačića na školskom priboru i laptopima”, izjavila je povodom ove donacije Nacionalna direktorica SOS Dječijih sela BiH Mirela Gruenther-Đečević.

Lejla Dizdarević, direktorica Direkcije za PR i marketing komunikacije Intesa Sanpaolo Banke BiH je naglasila da je podrška obrazovanju i mladima prioritet banke kada govorimo o društvenoj odgovornosti.

„Ove godine su stvari kompleksnije nego ranije u svim segmentima, pa tako i u planiranju i pripremanju nove školske godine, što je nama u Intesa Sanpaolo banci bila dodatna motivacija da se uključimo u potrebe zajednice i olakšamo pripremu za ovaj važan događaj roditeljima, starateljima i djeci“, kaže Dizdarević. „Svako ulaganje u kvalitetnije obrazovanje smatramo ulaganjem u budućnost te iste zajednice, što je čvrsti stav banke koji će ostati nepromijenjen unatoč izazovima sa kojima se susrećemo, a nadamo se da će ova gesta motivirati i ostale kompanije da se uključe čak i više nego ranijih godina“, naglasila je Dizdarević, i u ime tima banke poželjela uspješnu i sretnu novu školsku godinu svim učenicima i učenicama.

Iz Organizacije SOS Dječija sela BiH zahvaljuju se svim donatorima, posebno prijateljima koji su odlučili podržati obrazovanje djece i mladih u ovim izazovnim danima. Ukoliko želite pomoći mališanima da nastave školovanje i obezbijediti im osnovne uslove za praćenje nastave, možete donirati putem online forme ili uplatom na donatorski žiro račun 1610000000000011, uz obavezan unos poziva na broj 502021000-030000626-9.