fbpx

Postani Kum/Kuma SOS porodica

Prijavite se za kumstvo i svojim kontinuiranim donacijama podržite SOS porodice u kojima djeca bez roditeljskog staranja danas odrastaju. Mi ćemo Vam putem pisama donositi novosti iz SOS porodica, te Vam pokazati na koji način Vaša podrška čini promjene mogućim.

Na koga ste se Vi oslonili u ovim teškim danima? Porodicu, prijatelje, kumove? Znate li da djeca bez roditeljskog staranja trebaju upravo Vas kao oslonac u neizvjesnim danima koji su pred nama? Zato postanite Kumovi SOS porodica, djeca Vas trebaju, danas više nego ikada!

Ostavite svoje podatke i pridružite se krugu prijatelja SOS porodica!

+387 66 910 676

Postani kum/kuma SOS porodica
Šta podrazumijeva kumstvo SOS porodica?

SVE ŠTO ŽELITE ZNATI O KUMSTVU:

Šta kumstvo SOS porodica podrazumijeva?

Kumstvo SOS prodica podrazumijeva Vašu kontinuiranu podršku tokom godine. Novci koje kumovi doniraju najdirektnija su potpora za svih 28 SOS porodica, te se koriste za pokrivanje tekućih troškova – hrane, higijene, školskog materijala, odjeće, obuće, troškove vanškolskih aktivnosti djece…

Kao Kum/Kuma SOS porodica, nakon prijave za kumstvo najprije ćete dobiti pismo dobrodošlice u krug SOS prijatelja, a tokom godine ćemo biti u kontaktu i donositi Vam – novosti iz SOS porodica, te Vam pokazati na koji način Vaša podrška uistinu čini promjene mogućim.

Ko može postati Kum/Kuma SOS porodica?

Bilo da se opredjeljujete za kumstvo kao pojedinac ili kao kompanija, Vaš doprinos je nemjerljiv, a podrška odrastanju dječaka i djevojčica iznimno značajna. Postanite Kum/Kuma još danas!

Kako najlakše vršiti uplate?

Želja nam je proces uplata donacija učiniti što jednostavnijim za Vas. Ovo su mogućnosti, a Vi odaberite onaj koji Vam najviše odgovara:

  • online uplata, koristeći formu na web stranici SOS Dječijih sela https://www.sos-ds.ba/kako-mozete-pomoci/online-donacije/doniraj-online/
  • trajni nalog – automatsko plaćanje željenog iznosa donacije putem naloga u banci (molimo Vas da u Vašoj matičnoj banci provjerite proceduru za otvaranje trajnog naloga)
  • uplata putem uplatnica
  • napominjemo da su uplate u poslovnicama Raiffeisen banke oslobođene dodatnih naknada
  • ukoliko uplatu vršite na šalterima pošte, te se odlučite u jednom navratu izvršiti uplatu za nekoliko mjeseci, možete iskoristiti samo jednu uplatnicu na koju ćete naznačiti zbirni iznos, te tako platiti samo jednu poštarinu

Postoji li neki unaprijed definirani iznos koji je nužno uplaćivati?

Snaga kumstva je u Vašoj kontinuiranoj podršci, a svojom mjesečnom donacijom u onom iznosu koji sami određujete, zaista možete učiniti beskrajno mnogo. Dinamiku uplata određujete također kako Vam najbolje odgovara – dakle, možete se opredjeliti za uplate svakog mjeseca, ali i zbirne kvartalne ili polugodišnje uplate.

Koliko dugo je neophodno biti KUM/KUMA SOS porodica?

Kumstvo SOS porodica ovisi isključivo od Vaše odluke, želje, mogućnosti i – Vašeg dobrog srca, te napominjemo da nikakvih zakonskih ili drugih obaveza nemate ukoliko bilo kada ili zbog bilo kojih razloga želite prekinuti svoje kumstvo

 Dobro došli u krug prijatelja SOS Dječijih sela BiH!

 

Vjerujemo da ćete uživati u svom kumstvu i osjetiti svu ljepotu dijeljenja dobrote sa drugima.

Hvala ukoliko odlučite biti naš prijatelj!